You are here
Home > Как да направим.. > Как да си направим визитка?

Как да си направим визитка?

Перфектната визитка трябва да дава представа за това, за какво е вашият бизнес, като същевременно предоставя полезна информация за вашата компания и вашата роля в нея. Макар, че има ограничена площ и пространството на визитната картичка, като използвате пространството разумно, то ще дадете повече информация на хората, отколкото само вашето име и адрес.

В тази статия ще разгледаме 7 стъпки, за да получите визитни картички, които са подходящи за вашия бизнес:

  1. Изберете къде желаете да направите вашите визитки
  2. Изберете Вашата хартия, гланц, размер / форма
  3. Решете каква информация искате да има на визитната картичка
  4. Дизайн на вашата визитка
  5. Изберете вашия шрифт
  6. Добавете Вашата информация и лого
  7. Вашата визитка е готова

 

Съвет: Нищо не разваля добрата визитна картичка, като например използването на личен имейл адрес, така че ако все още не сте си направили фирмен, моля, направете си. Това е важна част от комуникацията и авторитета на визитната картичка и респективно на вас като професионалист.

Лош пример: borislav@abv.bg

Добър пример: borislav@company.com

Стъпка 1: Изберете къде ще принтирате вашите визитки

Има три основни опции, когато става въпрос за създаване на визитни картички:

Можете да изберете вече готов темплейт. В интернет има много сайтове, които продават готови визички, на които само да въведете необходимата информация – като адрес, телефон, лого, име на фирмата и т.н. Това е едно добро решение, така може да изберете визитка, която ви харесва или да разгледате хиляди такива, докато изберете вашата. Разбира се, след избиране на дизайна и добавяне на ифнормацията, ще трябва да изберете къде да ги принтирате.

Варианта, които ние препоръчваме е да отидете в най-близкият копирен център. Там ще получите професионална помощ и ще бъдат задоволени и най-малките Ви изисквания. Ще можете и на място да избрете мастилото, хартията, шрифта и много други неща, за които дори и не предполагате, че могат да се изберат за едни визитки.

Направете го сами – не препоръчваме тази опция, защото ако не сте професионален дизайнер и имате наистина качествен принтер, визитните картички няма да изглеждат добре. Все пак, ако искате да имате пукнатина в него, има безплатни шаблони онлайн и можете да си купите хартия за визитни картички. Ще ви е необходим висококачествен мастилено-струен или лазерен принтер.

След като решите къде искате да направите вашите визитни картички, можете да започнете да проектирате вашите визитни картички.

 

Стъпка 2: Изберете Вашата хартия, гланц и размер / форма

Има няколко решения, които трябва да се вземат, когато става дума за избор на вида визитка, която искате. Визитните карти варират от класически прости до блестящи и забавни, така че трябва да знаете какво впечатление искате да направите, за да изберете кои опции ще работят за вас.

 

Гланцирано срещу матирано покритие

При избора на хартия, повечето компании за визитни карти предлагат опция за гланц или мат. И двата варианта изглеждат добре, така че това е преди всичко въпрос на лични предпочитания.

Гланцовото покритие е с гланцово покритие, нанесено върху визитните картички, което създава бляскав и блестящ външен вид. Тази опция се препоръчва, ако имате картинка или много цвят върху визитните карти, тъй като прави тези елементи да изпъкват.

 

Матовото покритие е нанесено върху визитните карти, което създава защитен, не-блестящ вид. Тази опция е чудесно за по-класическо усещане и се препоръчва за проекти, които са сериозни. Ние използвахме матово покритие за нашите клиенти от BIM BG.

 

Друга съществена разлика е, че върху гланцът е по-трудно да се пише, отколкото върху матовото покритие. Това се превръща в проблем, ако е вероятно да раздавате визитките си на събития като търговски изложения или събития. Тъй като се срещате с много хора в кратък период от време и хората ги използват да записват бележки на гърба на визитните картички, за да запомнят разговора. Ако хората не могат да пишат на вашите визитни карти, това може да навреди на шансовете ви да ви запомнят.

 

Опции на хартията

Важна роля играе дебелината на хартията, която се използва за визитната картичка.

Хубавото на копирните центрове е, че можете на място да видите различните дебелини на картона/хартията и да прецените коя най-добре ще приляга на вашата фирма. След като погледнете различните опции, ще можете лесно да изберете спрямо цената и качеството вашата хартия.

Стандартни / заоблени ъгли / неправилни форми

Стандартната визитка е 3,5 „x 2“, но може да имате предвид различен размер или форма, за да може вашата визитна картичка да се отличава. Ето няколко неща, които трябва да имате предвид, преди да се отклоните от стандартния размер:

 

Добавени разходи – Като визитка с заоблени ъгли или с уникална форма ще ви струва допълнително.

По-лесно да загубите – Повечето хора държат визитни картички в портфейлите си или във възитник, за да запазят картите, които са получили. Ако картата ви е странно оформена или е направена от по-дебел материал (като дърво или метал), възможно е тя да не се вписва добре на места, където хората обикновено държат карти.

Ако можете да си позволите допълнителния разход, да имате уникална визитна картичка е чудесно представяне, когато срещате някого за първи път. Препоръчваме Ви обаче да запазите стандартен размер на визитката (3,5 „х 2“), за да може вашият клиент лесно да я съхрани и използва при нужда.

 

Стъпка 3: Решете каква информация искате на визитната картичка

Минималната информация на визитката е:

Вашето име и фамилия

Името на бизнеса

Заглавието на вашата длъжност

Телефонен номер

Имейл адрес – Уверете се, че не използвате личен имейл адрес в своята визитка.

Уебсайт – Поставянето на уеб сайт на вашата визитка ще позволи на хората да научат повече за вашата компания, след като им предадете картата си.

 

И ето някои допълнителни неща, които да добавите:

 

Вашето лого – когато е възможно, искате да запазите марката си същата онлайн и изключена. Ако все още нямате лого, разгледайте сравнението ни с най-добрите услуги за дизайн на лого.

Физическият ви адрес – Ако имате местен бизнес с физическо присъствие, добавянето на информация за местоположението ви е без мозък. Ако работите 100% онлайн обаче, може да помислите за използването на виртуален офис, за да направите бизнеса си по-професионален.

Заглавие на фирмата – помислете за добавяне на кратко изречение, което позволява на клиентите да знаят, че вашият бизнес е този, който те търспт

Социални медии – Това се отнася за страницата ви във Facebook или Twitter.

Факс номер – Повечето хора вече не използват факсове, но ако все още вършат работа във вашия бизнес, трябва да обмислите добавянето на факс номера.

Вашата снимка – Ако работите по линия на бизнеса като продажби на недвижими имоти или застраховки, където вие и вашият бизнес сте едно цяло, тогава използването на вашата снимка не е лоша идея.

QR код – Можете да използвате това, така че хората да могат да сканират картата ви с телефона си и да ги добавят автоматично към списъка си с контакти.

 

Не забравяйте, че има ограничено пространство и не искате да натрупате цялата тази информация във визитната ви картичка. Изберете информацията, която е най-подходяща за вашия тип бизнес, за да я подчертаете.

 

Стъпка 4: Проектирайте визитката си

Има няколко различни опции за проектиране на вашата карта:

Използвайте предварителен шаблон – Това е най-евтиният и лесен вариант. Ако решите да поръчате своите визитки онлайн копирен център може да използвате „Копирен център Fresh”, те ще имат шаблони, които можете да персонализирате с информацията на фирмата си.

Ваш дизайн – Ако знаете как да създадете дизайни, тогава можете да проектирате свои собствени визитки.

Наемете професионален дизайнер – Можете да наемете някой, за да създадете персонализиран дизайн.

Работете директно с печатарската компания или копирен център – Някои печатни компании предлагат дизайнерски услуги.

 

Препоръчваме да използвате шаблон за предварителна обработка, тъй като това е свободно, шаблоните могат да бъдат персонализирани с фирменото лого и информация.

 

Стъпка 5: Изберете вашия шрифт

Не забравяйте, че четливостта е най-важното при избора на шрифта, така че искате да избегнете декоративни шрифтове.

Избягвайте трудното четими шрифтове!

Ако използвате повече от един шрифт на картата, то трябва да е допълващ и не се препоръчва да използвате повече от две. Не забравяйте, че можете да използвате различни размери и удебеляване, за да подчертаете важните области, като името на бизнеса си.

Използване на твърде много шрифтове е лошо!

Когато имате съмнения, използвайте шрифта по подразбиране, който се намира в избрания шаблон.

Имайте в предвид, че шрифтовете, които изглеждат добра на латински букви, в повечето случай изглеждат много по-различно на кирилица. За съжаление, това доста ограничава избора, които имат английско говорящите страни.

 

Стъпка 6: Добавете Вашата информация и лого

Според нас, важно е да добавите логото на фирмата си. То е неразделна част от фирмената Ви идентичност и бранд.

 

След като добавите информацията било то в текстов файл или визитен темплейт и преди да го дадете за печат към копирен център, проверете 2-3 пъти написаната от вас информация. Също така е полезно, някой друг да погледне, много често сами не можем да видим иначе очевадни грешки. Така ще си спестите, вариант да печатите визитките наново с редактираната вече информация.

 

Стъпка 7: Вече сте готови с поръчката си

На този етап трябва да имате всичко зададено и да сте готови да поръчате вашите карти! Препоръчваме Ви да използвате www.freshcopy.bg, тъй като лесно можете да поръчате висококачествени и професионално изглеждащи карти с ниска цена, използвайки техният екип от професионалисти.

Колко струват визитни картички?

Ако изберете да отидете в копирен център Fresh, кликнете тук, за да видите цените. Ако изберете визококачествена матова хартия, която е това, което ние използваме,  това ще оскъпи малко нещата.

Перфектните визитки трябва да са достъпни, добре проектирани и отразяващи вашия бизнес.

Top